Amsterdam - un oraș cu o istorie ilustră și peisaje magnifice de jur împrejur

Dacă sunteți în căutarea unui loc care vă ofere o experiență care să rămână cu dumneavoastră pentru tot restul vieții și dacă vreți să vizitați locuri în care există mereu ceva nou de descoperit, atunci Amsterdam este fără îndoială orașul unde să mergeți în vacanță. În timpul unui city break în Amsterdam veți avea ocazia să trăiți unele dintre cele mai de neuitat și vesele momente din viață.

Faceți o excursie la Rijksmuseum pentru a admira o vasta colecție de artă

Nu numai că Rijksmuseum este una dintre cele mai populare destinații turistice din Amsterdam, dar găzduiește și ceea ce este adesea considerat a fi cea mai importantă colecție de artă a orașului. Ușile muzeului s-au deschis inițial în 1798, iar în cele 250 de camere ale clădirii masive se află mai mult de 8.000 de picturi notabile, care fac parte din colecția remarcabilă de artefacte, care se întinde din secolul al XIII-lea până în prezent.

Vizitați Casa Anne Frank și faceți un tur ghidat

Pe Canalul Prințului, veți găsi casa în care Anne Frank și-a petrecut ultimii ani. Aceasta este locuința în care Anne s-a ascuns pentru cea mai mare parte a duratei celui de-al Doilea Război Mondial și este acum un omagiu adus scurtei vieți a unuia dintre cei mai cunoscuți oameni care au pierit ca urmare a Holocaustului. După război, familia Frank, care era evreică, a fost obligată să părăsească orașul Frankfurt, Germania, unde Anne scrisese jurnalul care a devenit un best-seller pe tot globul. Cartea nu a fost făcută publică decât la ceva timp după trecerea ei în neființă.

Experimentați ceva cu adevărat remarcabil mergând la Muzeul Van Gogh

Din anul 1972, când și-a deschis porțile pentru prima dată pentru public, unul dintre cele mai populare locuri de vizitat de turiști în Amsterdam a fost uluitorul Muzeu Van Gogh. Cei interesați de istorie și de artă ar trebui să facă o oprire aici pentru a vizita acest muzeu. Majoritatea picturilor și câteva obiecte din colecția muzeului au fost cadouri de la membrii familiei lui Van Gogh, în special de la fratele artistului Theo, precum și de la alte rude. Gerrit Rietveld a fost principalul responsabil pentru proiectarea arhitecturii muzeului.

Descoperiți cartierul Jordaan

Jordaan este cea mai populară zonă din Amsterdam și este cunoscută nu doar pentru locuințele rezidențiale, care conțin curți și grădini, ci și pentru piețele sale pline de viață, buticuri de lux și restaurante. Jordaan a fost numit după canalul Jordaan, care străbate cartierul. Există, de asemenea, o mulțime de lucruri fascinante și plăcute de făcut în zonă, cum ar fi plimbări relaxante prin numeroasele străzi sau să vizitarea celor mai populare obiective turistice din regiune.

 

 

Un flirt ca la carte Published @ 2023 by fantezii