Plimbarea prin Delta Dunării, șansa de a vedea păsări și plante unice în lume

Unul dintre principalele motive pentru care turiștii vin în Rezervația Biosferei Delta Dunării din România sau Ucraina este să vadă varietatea vieții sălbatice. Există o mulțime de opțiuni pentru un safari pe fluviu și pentru a vedea animalele sălbatice din regiune. Delta Dunării este un loc fantastic pentru a vedea păsări sălbatice sau în special pentru a observa cât mai multe specii de  păsări. Astfel, o plimbare prin Delta Dunării merită din plin planificată, mai ales dacă urmează perioada de concedii și de vacanțe, iar căldura de afară începe să-și facă simțită prezența din ce în ce mai mult.

Există o varietate de habitate în regiune care oferă o mare varietate de animale sălbatice. Inclusiv mamifere, păsări și faună pe care să le observați și să vă bucurați de peisajul care vi se oferă în fața ochilor. Habitatele naturale sunt condiții excelente de viață pentru o abundență de plante și animale, iar Delta Dunării chiar pare să fie mediul perfect pentru un asemenea trai. De altfel, o plimbare prin Delta Dunării trebuie să se regăsească pe lista dumneavoastră de priorități atunci când ajungeți în zona Tulcea sau Sulina. Indiferent dacă acest itinerariu durează o zi sau maximum două, trebuie neapărat să veniți și să vedeți frumusețile pe care Dumnezeu le-a lăsat în această zonă.

Speciile de animale  pe care le puteți vedea într-un safari în Delta Dunării includ:

  •          3272 specii de nevertebrate, inclusiv 2219 tipuri de insecte.
  •        84 de specii de pești.
  •        10 tipuri de amfibieni.
  •        11 specii de reptile, inclusiv șerpi și șopârle.
  •        325 de specii de păsări, deci un loc grozav pentru observarea păsărilor.
  •        41 de tipuri de mamifere.
  •        955 de tipuri de floră

Prin urmare, o plimbare în Delta Dunării nu reprezintă doar o modalitate de relaxare, ci și un habitat foarte divers pentru a trăi.

Păsări sălbatice, pelicani și excursii de observare a păsărilor

Dacă veți alege o plimbare prin Delta Dunării, vă veți bucura nespus să vedeți stoluri de păsări sălbatice, pelicani, gâște și lebede în timpul excursiilor cu barca. Păsări cântătoare sunt din abundență, iar păsările de pradă sunt solitare. Foarte mulți specialiști consideră întreaga zonă un paradis natural, mai ales dacă ne gândim la faptul că este renumită pentru coloniile mari de pelicani. Așadar, dacă veți ajunge aici în curând, aveți posibilitatea să vă bucurați de frumusețea unei zone unice în România sau chiar în lume.

Programați-vă plimbări prin Delta Dunării, dar aveți grijă să nu ratați și o excursie cu barca, pentru un plus de experiență aici. Vă garantăm că nu vă va părea rău pentru alegerea făcută, mai ales dacă iubiți natura și tot ceea ce înseamnă ea.

 

Un flirt ca la carte Published @ 2023 by fantezii