Afla cum sa ai casa protejata pe termen lung

Drumurile lungi sau mai putin lungi fac parte din viata noastra. Mergem la locul de munca, mergem in vacanta, mergem la prieteni, mergem la medic. Peste tot avem nevoie de un mijloc de transport sigur, care sa ne asigure in acelasi timp confort, sa ne duca rapid unde avem nevoie. Masina este cea mai buna varianta, o avem mereu in garaj sau in parcare, putem sa o luam si pe drumuri scurte, si pe drumuri lungi, este alaturi de noi in toate momentele importante din viata. Ca sa ne fie utila masina trebuie sa fie mereu in perfecta stare, are nevoie de verificari si revizii in service facute cu regularitate. Pe langa service trebuie sa avem si noi grija de ea.
Inainte de a porni la drumuri mai lungi sunt cateva lucruri pe care le putem analiza si verifica. Ne vom asigura ca rotile sunt in perfecta stare, au aderenta buna, pot sa ruleze pe orice tip de carosabil. Este foarte important sa avem roti potrivite pentru sezonul in care suntem, sa fie noi si schimbate la timp. Rotile sunt practic baza masinii, fara ele nu am avea nici siguranta si nici confort in timpul deplasarii.
Pe langa roti ar fi bine sa verificam motorul, uleiul, chiar si singuri, pentru a vedea daca sunt probleme majore. Cand nu avem timp sa mergem in service sau deja am fost recent verificarea componentelor de sub capota este deosebit de importanta. Motor, bujii, filtre, toate trebuie macar inspectate vizual pentru a ne asigura ca toate vor functiona asa cum trebuie.
Odata terminata inspectia vizuala nu ar strica sa ne uitam si in zona volanului si a martorilor, sa vedem daca totul merge bine si daca avem baza pe ele. Frana, acceleratia, ambreiajul sunt in atentia noastra, ele au nevoie de o verificare foarte serioasa pentru a fi in siguranta la fiecare apasare.
In momentul in care plecam la drum trebuie sa stim ca locuinta noastra este in siguranta si ea. Masina ne poate duce in cele mai frumoase locuri, insa la intoarcere vrem sa revenim in locuinta intacta. Pentru a ne proteja de orice daune produse de inundatii, cutremure, alunecari de teren, daca stam la casa, vom incheia o polita pad, asigurarea obligatorie de locuinta. E foarte simplu sa beneficiem de avantajele pe care ni le ofera o polita pad, trebuie doar sa gasit un asigurator cu cea mai buna oferta si sa furnizam informatiile solicitate legate de proprietate.
Polita PAD se reinnoieste anual, in general asiguratorul notifica fiecare client, iar in caz de daune puteti recupera mare parte din suma necesara aducerii la starea initiala de fapt a proprietatilor asigurate. Este recomandat sa ne verificam politele inainte sa plecam la drum lung, sa le reinnoim daca au expirat si sa ne asiguram ca avem si polite facultative pentru a fi despagubiti si cand apar ale tipuri de daune ce nu sunt incluse in PAD.
Doar asa plecam la drum fara stres, fara griji, ne putem bucura de experiente minunate si avem la dispozitie tot timpul doar pentru noi, nu pentru grijile care sunt deja departe.

 

Un flirt ca la carte Published @ 2023 by fantezii