Biscuiti cu suc de rosii (Reteta de post)

Buna ziua, bine ati (re) venit pe Greenleaffy. Am sa va recomand o noua reteta pentru un desert de post: Biscuiti cu suc de rosii. Ingrediente  12 linguri de suc de rosii (sau 10 linguri apa+ 2 linguri pasta de tomate), 10 linguri ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 pahar zahar, 1 esenta de vanilie (in general, la noi esentele sunt cam slabe, eu am pus o sticluta si o fiola), faina cat cuprinde, adaugata cate putin, treptat, pana se dezlipeste de pe maini. (Optional, fulgi de nuca de cocos, nuca pisata.) Preparare Amestecati intai uleiul cu sucul de rosii, adaugati zaharul, bicarbonatul si vanilia, amestecand cu lingura. Puneti faina, amestecand tot cu lingura, pana ce compozitia devine buna de framantat cu mainile. Framantati presarand cate putina faina, pana se dezlipeste aluatul de pe maini. Nu exagerati cu faina, sa nu iasa biscuitii tari. Intindeti aluatul cu sucitorul pentru a obtine o foaie nici prea subtire, nici prea groasa, presarati deasupra zahar / zahar si fulgi de nuca de cocos /  nuci pisate, ce si cum va place. Mai presati putin cu sucitorul si incepeti sa decupati forme. (Puteti taia si cu cutitul, in forma de dreptunghi.) Asezati biscuitii in tava, pe foaie de copt. Introduceti tava in cuptorul preincalzit (la 200 grade) in prealabil si tineti biscuitii, la temperatura medie, aproximativ 10 min. Va recomand sa-i supravegheati, deoarece se coc foarte repede si nu-s la fel de buni uscati. Sucul de rosii in sine nu se simte, biscuitii sunt buni avand in vedere ingredientele, sunt ieftini si foarte usor de facut, rapizi. Eu m-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blogul LaLena.ro, nu ezit niciodata sa incerc retete cat mai noi si variate. Voi, de ce-ati ezita? Daca alegeti sa faceti acesti biscuiti, va urez sa fiti multumite de ei si sa-i mancati cu pofta, in zile de post si oricand. Pofta buna.
 

Vrajeala Published @ 2014 by Ipietoon