Sigur te-ai intrebat cum se preleveaza celulele stem

In ceea ce priveste inovatia tehnicii, unul dintre domeniile care beneficiaza cel mai mult de progresele facute este fara indoiala cel medical. Astfel, in ceea ce priveste tratarea sau chiar vindecarea anumitor boli, descoperirile realizate pe acest plan permit accesul unui numar important de oameni la cele mai noi modalitati de testare si vindecare.

Mai mult, data fiind cultivarea posibilitatii de a preveni cat si de a avea la dispozitie un tratament pentru anumite patologii, stiinta si medicina actioneaza in simbioza pentru a oferi pacientilor o calitate a vietii care sa le permita sa isi desfasoare activitatile de zi cu zi stiind ca sunt in deplina siguranta. Unul dintre cele mai impresionante astfel de progrese este recoltarea celulelor stem pentru ca mai apoi acestea sa fie folosite in cadrul mai multor maladii din spectrul hematologic si nu numai. Daca si tu doresti sa afli detalii despre cum poti accesa acest serviciu si in tara noastra afla procedura de la Stem Sure si descopera cat de important este rolul acestor elemente in procesul de vindecare al bolilor.

De ce aceasta procedura se adreseaza tuturor

In ceea ce priveste utilizarile celulelor stem, trebuie mentionat faptul ca nu toate sunt capabile de a se dezvolta in orice alt tip ce celula la momentul implantului, acest rol fiind rezervat doar celor extrase din cordonul ombilical la momentul nasterii. Prin urmare, odata obtinute, acestea pot fi stocate in incinte specializate timp de mai mult de 20 de ani, fiind garantate pentru a prelungi viata pacientului in eventualitatea depistarii unei boli de sange in acest interval. In plus, odata cu cercetarea tot mai amanuntita a pluripotentei acestei celule, tot mai multe utilizari sunt considerate spre a fi puse in practica. Astfel, dezvoltarea tratamentelor curente in domenii precum chirurgia ortopedica sau cea plastica includ in premiera si utilizarea celulelor stem ca parte a procesului de recuperare.

Diferenta dintre tipurile de celule stem

Avand in vedere proprietatea celulelor de a se specializa catre functii individuale odata cu maturarea organismului, nu trebuie exclus faptul ca si cele de tip stem sunt supuse aceluiasi procedeu. Astfel, in timp ce elementele extrase din sangele periferic sau maduva osoasa a pacientului la orice varsta au proprietatea de a se multiplica pentru a crea hematii, globule albe si trombocite, cele extrase din gelatina Wharton a cordonului ombilical au posibilitati nelimitate in ceea ce priveste metamorfozarea in alte tipuri de elemente. Prin urmare, desi celulele hematopoietice sunt foarte eficiente in procesul tratarii anumitor patologii, cele mezenchimale au un rol cu atat mai importnat datorita momentului unic la care pot fi recoltate si anume la nastere. Daca aceste informatii te-au convins sa investesti mai mult timp in cercetarea acestui tratament, afla procedura de la Stem Sure si asigura-te ca si tu ii oferi copilului tau cea mai buna sansa la sanatate.

 

Un flirt ca la carte Published @ 2023 by fantezii