De ce sa inveti sa dansezi?

    Printre cele cateva lucruri despre care putem spune ca suntem siguri in viata, se numara si acela ca nu ne nastem cu ritm si cu stiinta dansului . Sincer, unii dintre noi par ca au acel „ritm interior” care ii face sa  vibreze si sa perceapa miscarile mai usor decat ceilalti, si da, nu toti suntem facuti sa atingem acel nivel competitiv, insa pentru aceia dintre noi care au nevoie doar de acea mica farama de inspiratie in plus, exista cursuri dans Bucuresti!
Procesul este diferit pentru fiecare dintre noi. Unii pot performa numai cu ajutorul unui instructor, altii pur si simplu privesc si se perfectioneaza, altii au nevoie de competitivitate ca si o motivatie in plus!
    Cu toate acestea, privitul unui dvd cu lectii de dans in propria ta sufragerie nu va fi niciodata de ajuns, daca vrei sa-nveti sa  dansezi cu adevarat! Tehnicalitatea anumitor pasi, fluiditatea miscarilor, sunt lucruri pe care numai un instructor le poate aduce la suprafata!
    Probabil ca a fi dansator nu inseamna doar executia perfecta si robotica a unor miscari. Sa simti muzica si ritmul si sa sa reusesti sa spui o poveste prin miscarile trupului inseamna dans cu adevarat, pentru ca inainte de a fi sport, dansul este o arta de secole si asa va ramane!
Inainte de decide sa iei lectii de dans trebuie sa-ti cantaresti atent motivele. Beneficiile sunt nenumarate, de la  relaxare si eliberarea tensiunii sau sanatatea aparatului cardio-respirator, pana la intarirea signifianta a tonusului muscular si a calitatilor motorii ale acestuia!
In capitala, vei gasi cu siguranta cursuri dans adulti cu lectii de cel putin doua ori pe saptamana! Iti recomand pe fondatorul si antrenorul de la scoala de dans Triumph Dance Academy, Iulian Panait, dansator profesionist, dublu campion national, dublu vicecampion national si  reprezentant al Romaniei la trei Campionate Mondiale de dans sportiv!
Cu siguranta nu vei da gres, indiferent de motivul pentru care doresti sa te inscrii! Este important de asemenea sa te hotarasti daca doresti sa inveti doar un anume stil de dans. Acum te intrebi cu adevarat:  „ De ce invat sa dansez?” – „ Pentru conditie fizica?, Prefer dansul rapid sau lent? Prefer sa dansez cu un partener sau singur/a?” Indiferent de decizie, important este sa nu stai mult pe ganduri!

Pe curand!
 

Un flirt ca la carte Published @ 2023 by fantezii